Nasza wołowina
Jesteśmy producentem wołowiny BIFALO
CO NA WYRÓżNIA
JAKOŚĆ BIFALO
Co decyduje o jakości wołowiny? Głównie typ bydła, z którego jest ona pozyskiwana oraz jego pochodzenie. BIFALO selekcjonuje wołowinę głównie z ras mięsnych, byków i jałówek, hodowlanych z zachowaniem najwyższych standardów środowiskowo – żywieniowych oraz przed ubojowych. To te czynniki odpowiadają za smak mięsa, jego kruchość i delikatność. Wizualnie wołowina pochodząca z ras mięsnych odznacza się marmurkowatością, czyli śladami delikatnego tłuszczu tworzącego charakterystyczne linie na mięsie wpływające na jego soczystość i niesamowity smak. Szefowie kuchni cenionych restauracji na talerzu swoich gości serwują tylko wołowinę ras mięsnych, ponieważ jej smak jest nieporównywalnie lepszy od mięsa pozyskanego od bydła mlecznego, co więcej prawdziwy koneser wołowiny jest w stanie wychwycić te różnice już na pierwszy rzut oka.
dzielimy sie naszą wiedzą
Eksperci do
dyspozycji
Ponad 20 – letnie doświadczenie kulinarne sprawia, że na temat wołowiny wiemy niemal wszystko. Z pasją i zaangażowaniem dzielimy się wiedzą, doradzamy, pomagamy w wyborze optymalnych rozwiązań wykorzystania szerokiego spektrum smakowego mięsa oraz służymy pomocą w stworzeniu menu, które zachwyci podniebienia Twoich gości.